Вічно живий голос Лесі Українки

2016-03-01

25 лютого Україна відзначала 145 років від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки. Її ім’я овіяне всенародною любов’ю. Це була людина виняткової мужності, принциповості, духовної краси і мистецького обдарування. Лесин талант виявився у багатьох різновидах літературної праці – поезії, драматургії, прозі, літературній критиці та публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці.

Завдяки бібліотекарю с. Ставичани Корсун Тамарі Олександрівні, вчительці української мови та літератури Панцюк Тетяні Василівні та завідуючій клубом с.Кутки Калько Ганні на усному журналі, присвяченому творчості Лесі Українки, побували і учні Ставичанського НВК. Захід супроводжувала тиха лірична музика, палала свічка, адже «Поезія – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини». Ведучі перегортали сторінки журналу: «Біографія Лесі Українки», «Творчість Лесі Українки. Конвалія», «Любов до народу», «Єдина! На всю Україну!». Учні 7 класу читали Лесині вірші «Ні долі, ні волі у мене нема», «Хто вам сказав, що я слабка?», «Конвалія», «До тебе, Україно» та інші.

Полум’я творів Лесі Українки палає уже понад століття. Це незгасимий вогонь її справжнього таланту, який вона несла за життя, несе і зараз устами нашими, її потомків. То ж нехай і надалі звучить серед нас слово Лесине і слово про Лесю.

Кiлькiсть переглядiв: 289

Коментарi