• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всеукраїнська естафета пам’яті "Слава визволителям України"

Всеукраїнська естафета пам’яті "Слава визволителям України"

2014-01-24

23 січня в с. Ставичани стартувала Всеукраїнська естафета пам'яті "Слава визволителям України». Урочистості з нагоди проходження в селі естафети розпочалися в стінах Ставичанського НВК.

Учні 5-9 класів під керівництвом вчителя української мови Захарчук Галини Олексіївни запропонували захід, приурочений 70-річчю визволення Славутського району від фашистських загарбників.

Ведучі Редька Юлія та Ільчук Олександр розповіли про події, які відбувалися в роки війни на Славутчині, підпільні та партизанські обєднання. У виконанні Мельничук Марічки прозвучав вірш Сергія Козака «Славутський ліс». Пролунали пісні воєнних літ «Смуглянка» та «Катюша» у виконанні дуету Стецюка Дмитра та Клеіна Миколи (учнів 5 класу). Почули ми і сучасні пісні про війну у виконанні Гераскевич Віроніки та дівчаток 5 класу.

На святі до гостей та учасників урочистого зібрання звернувся сільський голова Гуменюк В.В. , у своєму виступі він звернувся до історичних подій, що відбувалися на території району в період його окупації фашистами . Віталій Володимирович також розповів про учасників бойових дій та вдів, які на даний час проживають на території сільської ради і які на жаль за станом здоров’я не змогли прибути на урочистості.

Усі бажаючі мали змогу оглянути краєзнавчу виставку матеріалів «Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни».

Після цього усі спільно вирушили до пам’ятника воїнам-односельчанам де покладанням квітів вшанували пам'ять людей, які ціною власного життя подарували мирне небо своїм дітям та онукам. Після покладання квітів делегація у складі сільського голови, директора НВК, вчителя історії та учнів нанесла візити ветеранам та вдовам Великої Вітчизняної війни привітавши їх з визволенням Славутського району та подарувавши квіти та скромні подарунки.

Кiлькiсть переглядiв: 199

Коментарi