Година мужності та звитяги.

2019-02-15

Година мужності та звитяги пройшла 15 лютого 2019 року у Ставичанської школи. Саме 15 лютого відзначається річниця з дня виведення радянських військ з Афганістану. Саме 30 років назад закінчилася війна для радянського солдату окремого контингенту.

«Нема більшої любові, ніж та, коли поклав душу свою за друзів», - сказано в Євангелії. Тож на долю учасників тієї війни випало віддавати своє життя, захищаючи інтереси афганського народу.

Час лікує рани. Але фізичні. А в душі, у пам 'яті воїнів - афганців назавжди залишаться суворі будні Афганістану, які випали на їх долю.

Їм випало жити - так кажуть про тих, хто повернувся до рідного дому, вони пройшли пекло війни Афганістану, вони і є тією пам'яттю, що пише історію. Учні побачили відео-ролик «Мы уходим», «Афганська війна 1979-1989» та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблихвоїнів Афганської війни.

Пам’ять! Гірка пам’ять війни! Вона ніколи не згасне. Вона ятрить мозок, збуджує уяву. Пам’ять! Що ти залишила? Похоронки? Сльози матерів? Не йдуть з пам’яті скалічені душі людей, не залишають серце полеглі побратими. І гортає пам’ять свої жалобні сторінки.

Кiлькiсть переглядiв: 246

Коментарi